Alkava hierojakoulutus (Helsinki)

Asiantunteva, laadukas ja joustava hierojakoulutus keskeisellä paikalla Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella!

Koulutus on tarkoitettu kaikille hieronnasta kiinnostuneille – haluat sitten hierojaksi tai esimerkiksi erinomaisen pohjan ja paperit hakea hierojakoulutuksen jälkeen fysioterapiakoulutukseen. Koulutuksessa opit klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan. Lisäksi koulutuksemme sisältää raajanivelten liikkuvuutta edistäviä traktio-, vipuvarsi-, fascia- ym. tekniikoita. Toteuttamissuunnitelma pohjautuu voimassa oleviin tutkinnon perusteisiin. Pääopettajista löytyy kovaa kokemusta, niin opettamisesta kuin ihmisten hoitamisesta.

Kevään 2023 koulutukset

Opiskelusta on haluttu tehdä oikeasti joustavaa, jotta voit halutessasi opiskella esimerkiksi töiden ohella. Voit valita joko aamu- tai iltaryhmän.

Aamuryhmä 23.1.2023 – 16.12.2023
Lähiopetus maanantai- ja keskiviikoaamuisin klo 9.00 – 12.30 + kaksi viikonloppua (la-su) koko koulutuksen aikana.

Iltaryhmä 24.1.2023 – 16.12.2023
Lähiopetus tiistai- ja torstai iltaisin klo 17.00 – 20.30 + kaksi viikonloppua (la-su) koko koulutuksen aikana.

Halutessasi voit osallistua vaihdellen aamu- ja iltaopetukseen.

Tutkinnon laajuus on 150 osp. Tämä jakautuu neljään opetussuunnitelman mukaiseen osaamisalueeseen.

Tutkintoon kuuluu 120 tuntia työharjoittelua. Jossain kouluissa työharjoittelun määrä huomattavasti enemmän: meillä ylimääräisestä työharjoittelutunneista saat hyvitystä koulutusmaksusta.

Koulutuksen sisältö

Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen (70 osp)

Erilaisten tuki- ja liikuntaelinongelmaisten potilaiden hoidon tarpeen arviointi, potilaslähtöisen hoitosuunnitelman laatiminen, hoitosuunnitelman mukaisen hoidon toteuttaminen, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen ja oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esim. potilaan tutkimista, hoidon kirjaamista, hieronnan perusteita ja soveltamista, lihasvenytyksiä, omahoidon ohjaamista, fysiologiaa, lääketieteellisiä opintoja sekä rakenteellista ja toiminnallista anatomiaa.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen (30 osp)

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksen liikeidean määrittely, liikeidean mukaisten palvelujen tarpeen arvioiminen, yritystoiminnan aloittamissuunnitelman laatiminen, yrityksen talouden hallinnan suunnittelu ja yrittäjävalmiuksien arvioiminen sekä kehittäminen.

Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä (25 osp)

Hierottavan tavallisimpien kansansairauksien riskitekijöiden arviointi, tavallisimpien kansansairauksien ennaltaehkäisyn suunnittelu ja ohjaus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen.

Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen (25 osp)

Raajanivelten liikkuvuuden edistämisen tarpeen arviointi, raajanivelten liikkuvuutta edistävän hoitosuunnitelman laatiminen, rajanivelten liikkuvuutta edistävän hoidon toteutus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esim. nivelten liikkuvuuden tutkimista, pehmytkudos- ja nivelkäsittelytekniikoita sekä turvotusta vähentäviä tukisidoksia ja teippauksia.

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Opettajina alansa ammattilaiset

Kokeneiden konkareiden Nean ja Noran lisäksi opettamassa uuden ryhmän kanssa nähdään säännöllisesti urheiluosteopaatti, urheiluhieroja Heikki Pirhonen sekä osteopaatti, urheiluhieroja Henri Ulmanen.

Lisäksi vierailevana opettajana tullaan näkemään ainakin seuraavat henkilöt:

Jari Jaakkola, urheiluosteopaatti, urheiluhieroja, Hintsa Performance coach

Mauri Syri, osteopaatti, urheiluhieroja

Sanni Pekkarinen, lantiopohjan fysioterapeutti, urheiluhieroja, certificated pre-&postnatal coach

Yrittäjyys on hieronta-alalla erittäin suosittua. Tästä johtuen olemme halunneet panostaa koulutuksen laatuun hankkimalla yrittäjyysopintojen opettajaksi kaksi alallaan menestynyttä yrittäjää.

Jussi Pirhonen on markkinointitoimisto Tovarin toimitusjohtaja sekä Suomen Yrittäjien Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja.

Jani Tikkanen on tilitoimisto Timan toimitusjohtaja sekä Kuopion seudun Uusyrityskeskuksen hallituksen jäsen.

Koulutuksen hinta

Hierojakoulutuksen hinta on 2 100 € (+alv. 24 %). Tekemällä työharjoittelua yli 120 tuntia on mahdollista saada hyvitystä koulutusmaksusta.

Koulutuksen voi maksaa 2-6 erässä. Tarvittaessa teemme henkilökohtaisen maksuaikataulun. Oppimateriaalit, hoitomateriaalit ja näytöt sisältyvät koulutuksen hintaan.

Koulutuksemme kuuluvat Kelan opintotuen piiriin.